TEHOTTOMUUTTA, TERRORIA JA TIEDOTUSTA MAAN METSISSÄ :METSÄTALOUDEN JA SEN YHTEISKUNNALLISEN TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS

Tehottomuutta, terroria ja tiedotusta maan metsissä :metsätalouden ja sen yhteiskunnallisen toimintaympäristön kehitys
Tekijä: Lauri. Vaara
Kustantaja: Taloustieto oy (2010)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   43,40
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
298 sivua
Julkaisuvuosi:
ISBN:
9789516285071

EUR
43,40

Tuote ei tilattavissa.
Tehottomuutta, terroria ja tiedotusta maan metsissä :metsätalouden ja sen yhteiskunnallisen toimintaympäristön kehityszoom

43.40€ (Alv 10%) 39.45€ (Alv 0%)


Metsä on puutavaroiden tuotantopanos. Tehokkaassa puutavaroiden tuotannossa tavoitteena on metsän nettotuoton maksimointi. Se edellyttää metsäyrittäjän eli metsänomistajan päätöksiin perustuvaa puutavaroiden tuotantoa. Tuotanto alkaa metsän perustamisesta ja päättyy puutavaroiden käyttöpaikalle toimittamiseen.

Tämä taloudellisen tuotantotoiminnan perussääntö näyttää olevan metsäalalla hukassa. Niin puuntuotannon toimialan kuin tehokkuudenkin käsitteet on ymmärretty väärin.

Kirjan ensimmäisessä osassa selvitetään, miten käsitteiden väärin ymmärtäminen on ohjannut puuntuotannon tehostamisen toimenpiteitä ja mitä vaikutuksia sillä on ollut yksityisen metsäyrittäjän metsätaloudelle ja maaseudun elinkeinoelämälle.

Kirjan toisessa osassa kuvataan metsätalouden yhteiskunnallista toimintaympäristöä. Metsäalan päätöksentekokulttuuriin haetaan selityksiä organisaatioiden ja laitosten historiallisesta kehityksestä. Erityisen merkittäväksi selittäjäksi nousee metsänhoitajien yhteisön ammattikulttuuri, metsämieskulttuuri.

Kirjoittaja tri Lauri Vaara on paneutunut metsäalan kokonaisuuteen syvällisesti, mihin antaa edellytyksiä ammattiura savotan hevosmiehestä metsäteknikon ja metsänhoitajan ammattiurien kautta metsäntutkijaksi.


Asiasanat: metsäpolitiikka metsätalous kritiikki puuntuotanto puunkasvatus puunkorjuu tehokkuus metsäala toimintaympäristö metsänhoito professiot metsäkeskukset metsälautakunnat
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Tekniikka. Teollisuus. Käsityö. Maa- ja metsätalous kotitalous. Liiketalous. Liikenne > Maa- ja metsätalous. Elintarviketeollisuus. Biotekniikka > Metsätalous


EUR
43,40
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste