SULJE VALIKKO

}

avaa valikko

Laatua käytännön valmennukseen
44,50 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
455 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
2008, 01.01.2008 (lisätietoa)
Tulossa oleva Laatua käytännön valmennukseen -kirja on mielenkiintoinen uutuus. Se on kokemusperäinen käyttötietoteos, sisältää riittävästi, mutta kuitenkin vain vähän teoriaa ja painottaa selkeästi lukijan omaa aktiivisuutta työkirjojen, kysymysasetteluiden ja esimerkkien avulla.

Kirjan kirjoittajat ovat käytännön toimijoita ja kokeneita valmentajien kouluttajia. Pitkän kokemuksen kautta he ovat oppineet näkemään, mitkä asiat eri ikä- tai kehitysvaiheissa ovat oleellisia ja korostusta kaipaavia. Kokeneina kouluttajina kirjoittajat ovat oivaltaneet, miten teoriatieto siirretään käytännön valmennustyöhön. Kuhunkin ikävaiheeseen liittyy työkirja-osuus, joka auttaa lukijaa syventämään lukemaansa tietoa omassa toiminnassa.

Käytännön valmentajina kirjoittajia ei ole kiinnostanut raskas teoria, vaan tekemisen laatu. Toki asioita selitetään teorian kautta, mutta vain lyhyiden huomiolaatikoiden ja urheilija tai valmentajahaastatteluiden kautta.

Kirja alkaa kokonaisvaltaisen valmennuksen/ valmennuksen ison kuvan hahmotuksella ja jatkuu urheilu-uran eri vaiheiden käsittelyllä. Kirjassa urheilu-ura on jaettu lapsuus- (0-12/15v), nuoruus- (12/15-17/20) ja aikuisvaiheeseen (17/20-). Tämän ison jaon kautta kirjoittajat maalaavat valmennuksen isoa kokonaiskuvaa ja jakavat harjoittelun kunkin ikäluokan kannalta oleellisen ja vähemmän tärkeisiin asioihin.

Jokaisen urheilu-uran vaiheen käsittely alkaa kyseisen vaiheen avainasioiden ja haasteiden kokoamisella. Tätä seuraa avainasioihin ja haasteisiin liittyvä kysymyslista valmentajille, urheilijoille ja vanhemmille. Kysymysten tarkoituksena on auttaa lukijaa tarkastelemaan omaa toimintaansa suhteessa esille nostettuihin avainasioihin.

Kuhunkin urheilu-ura vaiheeseen sisältyy 2-4 valmennustarinaa. Valmennustarinat ovat todellisia tarinoita kirjoittajien uralta. Valmennustarinoihin on liitetty tueksi teoreettisia tietoiskuja avainasioista sekä kirjaan haastateltujen huippuvalmentajien ja urheilijoiden näkemyksiä keskeisistä asioista.

Tarinoiden jälkeen tulee työkirjaosuus, joiden avulla lukijaa autetaan pohtimaan, mitkä olivat tarinan avainasiat, ja mitä ne tarkoittavat lukijan omassa toiminnassa. Jokaisen tarinan lopusta löytyy myös käytännön työkaluja lukijan oman toiminnan kehittämiseen ja syventämiseen.

Näiden työkalujen jälkeen kirjaan on koottu harjoitusesimerkkejä kyseisen urheilu-uran vaiheen harjoittelusta. Esimerkkejä valmentajat voivat käyttää oman valmennuksen suunnittelun tukena, muistaen kuitenkin, että jokainen urheilija tarvitsee omanlaisensa harjoitusohjelman.

Vaikka kirja on kirjoitettu yleissanomaltaan kaikille lajeille sopivaksi, niin suurimman hyödyn kirjasta saavat palloilu- ja muiden joukkuelajien edustajat sekä taitolajien valmennuksessa mukana olevat valmentajat, ohjaajat, urheilijat ja heidän vanhempansa.

Laatua käytännön valmennukseen -kirja on eräänlainen jatko-osa Urheiluvalmennuskirjalle. Kun Urheiluvalmennuskirjan on lukenut, ja teoriat ovat hallussa, niin silloin saa eniten irti Laatua käytännön valmennuskirjasta. Kirjan eri kohdissa olevat lyhyet teoriamuistutukset ja muiden valmentajien kommentit palauttavat Urheiluvalmennuksen teoriat mieleen. Tämä kirja siirtää ne työkirjojen ja esimerkkien kautta käytännön toiminnaksi.

Kirjaa ei tarvitse sotkea. Kirjan ostaja voi ladata työkirjat kustantajan www-sivuilta veloituksetta.


Laatua käytännön valmennukseenzoom
Booky.fi Oy
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

Tietosuojaseloste


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ