Lähes täydellisiä käsityksiä kaikesta
24,20 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
249 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Painos:
1. p.
Julkaisuvuosi:
2007, 01.06.2007 (lisätietoa)
Esittelyteksti

Proosaa, runoja ja lehtikirjoituksia vuosilta 1964–1985 sekä ennen julkaisemattomia löytöjä. Peltosen tuotannon itsenäinen ja postuumi jatko-osa.


Takakansi

»…kerran olen ollut todella onnellinen ja kaksi kertaa tuntenut suurenmoista, suorastaan piinallista kuuluisuutta.»

SANARKIAA

Hetkesi lyö ellet lue J. U. Malan sanaa, tutustu Tietopakettiin, Syö sanaa viikossa, käy Tänään vieraissa, osallistu Sietokilpailuun, tartu Aatosten soihtuun, todellisen onnen ja kuuluisuuden tuokioihin, takerru tähän teokseen.

Käsissänne oleva teos on itsenäinen jatko-osa Juhani Peltosen (1941–1998) jo kirjoitettuun tuotantoon. Postuumi opus koostuu alakulon mestarin vuosina 1964–1985 kirjoittamista lehtiteksteistä: novelleista, runoista, pakinoista ja paljosta muusta.

SUOMEN VALITUN
KANSAN PARHAAKSI!


Arvosteluotteita

Lähes täydellisiä käsityksiä kaikesta antaa paitsi hupia myös ajattelemisen aihetta ja kelpaa mainiosti ääneenkin luettavaksi.”
Pertti Lassila, Helsingin Sanomat


Ennakkotieto

Hirttäytyminen rumalla ilmalla ei ottane enemmän päähän kuin ihanteellisten sääolosuhteittenkaan vallitessa.

Hetkesi lyö ellet lue J. U. Malan sanaa ja vielä enemmän… Syö sanaa viikossa, käy Tänään vieraissa, tutustu Tietopakettiin (Suomen Valitun Kansan Parhaaksi); ne ovat J. U. Malan käsialaa kaikki.

J. U. Mala oli yksi Juhani Peltosen nimimerkeistä, mutta ei ainoa. Lähes täydellisiä käsityksiä kaikesta sisältää proosaa, runoja ja lehtikirjoituksia vuosilta 1964–1985, kuin myös ennen julkaisemattomia löytöjä. J. U. Malan sanan lisäksi saamme tutustua Felix Navitaan, Enokondan Sanakaltereihin, Arvid Klevön Aatosten soihtuun, Kauneimpiin valioaineisiin, Sietokilpailuun sekä Juhani Peltoseen, hänen 1941–1998 habitoineeseen milloin sanarkistiseen, milloin vakavaan, milloin murhemieliseen, aina sanoja rakastavaan itseensä.

Lähes täydellisiä käsityksiä kaikesta on itsenäinen ja postuumi jatko-osa Peltosen jo kirjoitettuun tuotantoon. Näin monilajista kaunokirjallista teosta ei maassamme* lie ilmestynyt toista. Teoksen on toimittanut ja paikoin ei-tähdellisin selityksin varustanut Harri Haanpää._____________________________
* "Eräs kauhean kaunis isänmaa – Suomi" (Arvid Klevö).

"Finland, maa. Monipuoluevaltio. Havupuu- ja hakkuuvaltainen. Kultaakaipaavien antiparatiisi. Ristiriitelyn keskuksia maapallolla; tosin muutamia hyvinhoidettuja hautuumaita. Yöttömyyttä. Työttömyyttä." (J. U. Mala)
Lähes täydellisiä käsityksiä kaikestazoom
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste