SULJE VALIKKO

}

avaa valikko

MUHAMMAD ALI: Legendaarisen nyrkkeilijän tarina
30,90 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
173 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Olen mahtavin, julisti nuori nyrkkeilijä Louisvillestä. Monet arvostelivat tätä nousukasta, ja harva uskoi hänellä olevan kykyjä lunastaa puheitaan - hän tulisi todistamaan heidän olevan väärässä. Muhammad Ali ei ainoastaan noussut mahtavimmaksi nyrkkeilykehään koskaan astuneeksi raskaansarjan mestariksi, hänestä tuli myös kiehtova ja vastustamaton herrasmies kehän ulkopuolella - ja eräs maailman tunnetuimmista ihmisistä. Muhammad Ali - Nyrkkeilylegendan tarina on upea kuvateos, joka tuo esiin erikoisen miehen harvinaislaatuisen tarinan sekä hänen omin sanoin että vuosia hänen lähellään olleiden silmin.

Muhammad Ali eli Cassius Clay kasvoi mustassa keskiluokkaisessa perheessä, ja sattuma johdatti hänet nyrkkeilyn pariin. Amatööriuralta hän ponnahti suuren yleisön tietoisuuteen olympiavoitollaan vuonna 1960. Myöhemmin hänestä tuli ylivoimaisena pidetyn Sonny Listonin murskaaja. Islaminuskoon kääntynyt ja "orjanimensä" hylännyt urheilun supertähti kieltäytyi menemästä asepalvelukseen Vietnamin sodan aikana. Ali omaksui lukuisia rooleja: hän oli profeetta, runoilija, saarnaaja, Kennedy-ajan hovinarri, valtaapitäviä vastustavien esitaistelija ja kansainvälinen rauhanlähettiläs. Hän oli lopulta puoliksi totta, puoliksi myytti.

Eläkkeelle siirtymisen jälkeen Alin osoittama luja taistelutahto Parkinsonin tautia vastaan ja vahva uskonnollinen vakaumus ovat viime vuosina tehneet hänestä julkisen ikonin. Vielä Atlantassa hän nousi urhoollisesti, piinallisen hitain liikkein portaita ylös sytyttämään olympiasoihtua.

Kirjassa on George Foremanin kirjoittama esipuhe. Muhammad Ali voitti Foremanin vuonna 1974 tämän ollessa raskaan sarjan vallitseva mestari.


MUHAMMAD ALI: Legendaarisen nyrkkeilijän tarinazoom
Booky.fi Oy
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

Tietosuojaseloste


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ