JA IHMINEN LOI JUMALAT. MITEN USKONTO SELITETÄÄN

Ja ihminen loi jumalat. Miten uskonto selitetään
Tekijä: Pascal Boyer
Kustantaja: WSOY (2007)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   29,60
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
415 sivua
Asu:
Pehmeäkantinen kirja
Painos:
1. p.
Julkaisuvuosi:
2007, 01.06.2007 (lisätietoa)
ISBN:
9789510318157

EUR
29,60

Tuote ei tilattavissa.
Ja ihminen loi jumalat. Miten uskonto selitetäänzoom

29.60€ (Alv 10%) 26.91€ (Alv 0%)


Esittelyteksti

Mikä ihmisiä kiinnostaa uskonnoissa? Huolella tutkittu, huimapäinen mutta kansantajuinen selvitys uskontojen evoluutiosta.


Takakansi

Uskontoa ilmiönä on puolustettu ja solvattu mutta harvemmin selitetty. Kulttuurintutkija Pascal Boyer antaa teoksessaan huolella tutkitun mutta kansantajuisen selvityksen asiasta, joka ei helposti taivu selitettäväksi.

Ja ihminen loi jumalat on huimapäinen ja virkistävä yritys selvittää uskontojen evoluutiota. Boyer ei tutki niinkään uskontojen alkuperää vaan sitä, miksi uskonto leviää: mikä ihmisen mielessä on pitänyt uskonnot hengissä kaikkialla ja kautta aikain? Boyerin mukaan uskonnot puhuttelevat ihmistä, koska niissä on jotain mielekkäällä tavalla tuttua mutta samalla arkiajattelun logiikkaa loukkaavaa. Siksi ne jäävät mieleen.

Älyllisen leppoisalla tyylillä kirjoitetusta teoksesta tuli ilmestyessään paitsi myyntimenestys myös tärkeä virstanpylväs uskonnollisen ajattelun tutkimuksessa. Teoksessa on uskontotieteilijä Ilkka Pyysiäisen johdanto sekä tekijän suomennokseen laatima esipuhe.


Ennakkotieto

Uskontoa ilmiönä on puolustettu ja solvattu, mutta harvemmin selitetty. Kulttuurintutkija Pascal Boyer tekee teoksessaan uskonnoille sen, mitä Bill Bryson teki ”lähes kaikelle” kunnianhimoisessa teoksessaan Lyhyt historia lähes kaikesta. Hän antaa huolella tutkitun mutta kansantajuisen ja hauskasti kirjoitetun selvityksen asiasta, joka ei helposti taivu selitettäväksi.

Boyerin teos on huimapäinen mutta virkistävä yritys selvittää uskontojen evoluutiota. Boyer ei tutki niinkään uskontojen alkuperää, vaan sitä, miksi uskonto leviää: mikä ihmisen mielessä on pitänyt uskonnot hengissä kaikkialla ja kautta aikain? Boyerin mukaan uskonnot puhuttelevat ihmistä, koska niissä on jotain mielekkäällä tavalla tuttua mutta samalla arkiajattelun logiikkaa loukkaavaa. Siksi ne jäävät mieleen.

Älyllisen leppoisalla tyylillä kirjoitetusta teoksesta tuli ilmestyessään paitsi myyntimenestys myös tärkeä virstanpylväs uskonnollisen ajattelun tutkimuksessa. Suomenkielisessä laitoksessa on uskontotieteilijä Ilkka Pyysiäisen johdanto sekä tekijän varta vasten suomennokseen laatima esipuhe.

Asiasanat: uskonnonfilosofia kognitiivinen-uskontotiede uskonnollisuus usko uskonto uskomukset jumalakäsitykset Jumala jumalat rituaalit
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Uskonto > Yleinen uskontotiede


EUR
29,60
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste