SULJE VALIKKO

}

avaa valikko

Lapsi ja kriisi
4,20 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
299 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Painos:
2. painos
Julkaisuvuosi:
Lapsen elämänhalu ja toivo vahvistuvat lämpimässä arjen vuorovaikutuksessa läheisten aikuisten kanssa.

Elämän muutos- ja menetystilanteet vaikuttavat meihin iästä riippumatta, mutta pienimpiä ne satuttavat usein eniten. Äkillinen ja järkyttävä tapahtuma murskaa arjen ja horjuttaa elämän perusteita tuskallisella tavalla. Lasten ja nuorten selviytymisvoimavarat ovat rajallisemmat kuin aikuisten, eikä pelkkä ajan kuluminen tervehdytä traumatisoitunutta lasta. Selvitäkseen lapsi tarvitsee aikuisia, joiden kanssa hän voi turvallisesti käsitellä vaikeaa tapahtumaa.

Lapsi ja kriisi on ensimmäinen suomalainen teos lapsen auttamisesta kriisitilanteessa. Teos avaa traumapsykologian kysymyksiä lapsen kehitysvaiheesta ja tarpeista käsin ja kertoo traumatisoivan tapahtuman vaikutuksista lapsen mieleen ja kehoon. Tarkastelun keskiössä ovat lasta suojaavat ja hänen selviytymistään tukevat tekijät. Vaikeita tapahtumia lähestytään kirjassa myös niiden lapsessa herättämien kysymysten ja tilannekohtaisten tarpeiden kautta. Mukana on runsaasti käytännöllisiä keinoja ja toimintaohjeita, joiden avulla vanhemmat, päivähoidon ja koulun henkilöstö sekä kriisityön ammattilaiset voivat käsitellä tapahtunutta lapsen tai lapsiryhmän kanssa tai joita he voivat opettaa lapsille selviytymisen tueksi.

Apu tapahtuneen ymmärtämiseksi ja uusien selviytymiskeinojen oppiminen varustavat lasta selviytymiseen ja suojaavat häntä pitkäkestoisilta, elämää rajoittavilta traumaattisilta vaikutuksilta.

Soili Poijula on psykologi ja psykoterapeutti, joka on erikoistunut trauma- ja kriisipsykologiaan. Hänellä on pitkä kokemus kriisissä olevien lasten hoidosta ja maassamme ainutlaatuinen asiantuntemus kriisityön menetelmien kehittämisestä ja tutkimuksesta.

Lapsi ja kriisizoom
Booky.fi Oy
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

Tietosuojaseloste


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ