SULJE VALIKKO

}

avaa valikko

Menneen ja tulevan välillä 1800-luvun kulttuurihistorian lukukirja k&h, kulttuurihistoria
31,10 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
302 sivua
Painos:
BPEH
Julkaisuvuosi:

"Meidän vuosisatamme erottaa menneen ja tulevan."

Näin kuvasi kirjailija Alfred de Musset tuntojaan 1800-luvun alussa. Takana oli Ranskan suuri vallankumous, edessä teollistuva yhteiskunta, jonka suuntaa saattoi vain uumoilla.

Menneen ja tulevan välillä on kirjoituskokoelma 1800-luvun kulttuurihistoriasta. Se sisältää kymmenen näkökulmaa vuosisataan, jonka perillisiä olemme. Artikkelien teemat ulottuvat varhaisromantiikasta fin de sièclen tunnelmiin, suurkaupungin kaduilta lukulampun ääreen, junamatkalta aikakoneeseen. Kirjoittajat pohtivat muun muassa: Miten romantiikka ja huumori liittyivät toisiinsa? Mitä Lönnrot tarkoitti tiedolla ja Snellman sivistyksellä? Millaisen perinnön lordi Byronin kaltaiset dandyt jättivät jälkipolville? Miten merikarvialaisesta Matilda Roslin-Kalliolasta kasvoi kirjailija ja Mannerheimista yrittäjä? Millaisia ovat kirjailijan melankolia ja aikamatkailijan vauhdin hurma 1800-luvun lopulla?

Menneen ja tulevan välillä -teoksen kirjoittajat ovat kulttuurihistorioitsijoita Turun yliopistossa.Menneen ja tulevan välillä 1800-luvun kulttuurihistorian lukukirja k&h, kulttuurihistoriazoom
Booky.fi Oy
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

Tietosuojaseloste


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ