Booky.fi
Email tai asnro: Salasana:
tai rekisteröidy
 
Lahjakortti

Suosittelemme
Edullisesti lapsille

Tilaa Hyvä Booky -lehti 0€!

Opiskelu
Ryhmätilaukset
Lukiokirjat
Kurssikirjat
Laskimet
Sanakirjat

Toimistotarvikkeet

Kalenterit

Finlandia-palkinnot

Listaukset
Mitä Suomi lukee?

Kaunokirjallisuus
Kotimainen kaunokirjallisuus
Käännetty kaunokirjallisuus
Runous
Sarjakuvat
Mietelauseet
Pokkarit

Lastenkirjat

Nuortenkirjat

Hyvinvointi
Ihmissuhteet
Elämäntaito
Kauneus ja terveys
Psykologia
Lapset, vauvat, raskaus
Voimistelu

Vapaa-aika
Ruoka, juoma ja laihdutus
Sisustus
Käsityöt
Talo ja piha
Puutarha ja kasvit
Valokuvaus
Eläimet
Musiikki
Urheilu ja ulkoilu
Metsästys ja kalastus
Matkustus ja kartat

Tietokirjat
Yleistieto
Kalenterit
Anatomiset mallit
Tietotekniikka
Yritykset ja talous
Autot ja moottoripyörät
Yhteiskunta
Oikeustiede
Taide ja arkkitehtuuri
Käsityötaide
Historia
Henkilö- ja sukuhistoria

Pokkarit

Selkokirjat

Äänikirjat

E-kirjat

Omakauppa: myy vanhat kirjasi

Löytönurkka

Tilaa uutiskirje

Muistikirjat ja julisteet

Musiikki
Käytetyt

Elokuvat
Käytetyt

Pelit
Tarjoukset
Käytetyt
PC-pelit
PlayStation 3
Xbox 360

EDULLISESTI!
 

Kirja-alalla merkittävä yrityskauppa: Booky on ostanut BTJ Finland Oy:n 12.1.17

Kirja-alalla merkittävä yrityskauppa: Booky.fi on ostanut enemmistön BTJ Finlandista

Uudella konsernilla lähes viidenneksen osuus Suomen yleisen kirjallisuuden markkinoista

Suomalainen kirja-ala saa uuden jättitoimijan, kun Suomen suurin verkkokirjakauppa Booky.fi ostaa enemmistöosuuden kirjastojen aineistonvälityksen markkinajohtaja BTJ Finlandista. Torstaina 12.1.2017 julkistetussa kaupassa Booky.fi ostaa ruotsalaiselta BTJ Group -konsernilta noin 90 prosentin osuuden BTJ Finlandista. Suomen Kirjastoseura ry jatkaa edelleen BTJ Finlandin vähemmistöosakkaana.

Yrityskaupan jälkeen Booky.fi ja BTJ Finland jatkavat erillisinä yhtiöinä, mutta pyrkivät tehostamaan ja yhdenmukaistamaan toimintaansa erityisesti ostoissa, myynnissä ja logistiikassa. Uuden konsernin vuotuinen liikevaihto tulee olemaan noin 40 miljoonaa euroa ja sen markkinaosuus Suomen yleisen kirjallisuuden myynnistä on noin 17 prosenttia.

”Kaikille suomalaisille kirjastoalan ihmisille tuttu BTJ Finland palaa tällä yrityskaupalla kotimaisiin käsiin. Yhdistämällä ja tehostamalla Booky.fi:n ja BTJ:n toimintoja, pystymme palvelemaan kaikkia kirja-alan toimijoita entistäkin monipuolisemmin ja tehokkaammin. Haluamme tarjota kaikille asiakkaillemme älykkäitä informaatioratkaisuja, uusia verkkoliiketoimintaan ja logistiikkaan liittyviä palveluita sekä totutun laadukkaita aineistoja myös jatkossa”, lupaa Booky.fi Oy:n hallituksen jäsen Antti Ypyä.

Muutokset yhtiöiden toimintoihin toteutetaan vaiheittain, eivätkä ne toistaiseksi vaikuta asiakaspalveluun tai toimituksiin. Muutoksista tullaan ajoissa tiedottamaan asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Muutokset asiakassopimuksiin tulevat olemaan vähäisiä.

Booky.fi keskittyy jatkossakin kuluttajakauppaan sekä IT- ja logististen palvelujen tarjoamiseen, kun BTJ:n ydintoimintana pysyy kirjastopalvelujen tuottaminen ja palveluiden kehittäminen yhteistyössä kirjastojen kanssa.

Lisätietoja:

Antti Ypyä
Hallituksen jäsen
Booky.fi Oy
p. 075 756 3600
antti.ypya@booky.fi

Sirpa Mikkonen
Toimitusjohtaja
BTJ Finland Oy
p. 0400 615640
sirpa.mikkonen@btj.fi

Lyhyesti yrityksistä:

Booky.fi

Booky.fi -verkkokirjakauppa on perustettu vuonna 2005 ja sitä hallinnoi perheomistuksessa oleva Booky.fi Oy. 2016 Booky työllistää 43 henkilöä, jotka työskentelevät Bookyn toimistolla ja varastolla Vantaalla.
Booky.fi on kokonaisuudessaan kotimaisessa omistuksessa oleva yksityinen, laajan valikoiman verkkokirjakaup-
pa. Vuonna 2011 Booky liittyi osaksi valtakunnallista Info -ketjua. 2015 Bookylle myönnettiin avainlippumerkki kertomaan kotimaisesta palvelusta.
Bookyn valikoimaan kuuluvat kaikki kotimaiset ja noin 15 miljoonaa ulkomaista kirjaa. Bookystä voit tilata myös elokuvia, pelejä, musiikkia sekä toimistotarvikkeita. Perinteisten kirjakauppatuotteiden lisäksi Booky tarjoaa myös logistiikan ja verkkokaupan palveluita. Booky julkaisi 2009 Omakaupan, jonka kautta asiakkaat voivat myydä toisilleen käytettyjä tai uusia kirjojaan.
Bookyn asiakkaita ovat kuluttajat, opiskelijaryhmät, yritykset, valtion laitokset sekä kirjastot.

BTJ Finland

BTJ Finland Oy perustettiin vuonna 1961 nimellä Kirjastopalvelu. Suomen Kirjastoseura, Kansanvalistusseura ja kirjas- toalan aatteelliset yhdistykset perustivat yrityksen, joka tarjoaa keskitetysti palveluja yleisille kirjastoille. Vuonna 1995 yritys siirtyi osaksi ruotsalaista saman alan BTJ Group -konsernia. BTJ Groupin lisäksi Suomen Kirjastoseura omistaa BTJ:stä edelleen 10 prosenttia. BTJ on lyhenne sanasta Bibliotekstjänst.

BTJ on Suomessa yleisten kirjastojen aineistonvälityksessä markkinajohtaja. Kirjastojen monipuoliseen palvelemiseen keskittyvän yrityksen vahvuuksia ovat kirjastomaailman ja kirjastoasiakkaiden pitkäaikainen tuntemus.
Suurin asiakasryhmä on yleiset kirjastot. Niiden lisäksi tuotteita ja palveluja kehitetään ja myydään myös ammattikorkea- koulu- ja korkeakoulukirjastoille, erikois- ja yrityskirjastoille, kouluille, yrityksille ja julkishallinnolle.
Päätuoteryhmät ovat kirjastoaineistonvälitys (kotimainen ja ulkomainen kirjallisuus, musiikki ja muu audiovisuaalinen materiaali, muovitus ja sidonta), luettelointi- ja tietokantapalvelut, Avain-kustantamo sekä BTJ Pron kirjastokalusteet sekä kirjastotarvikkeet. Lisäksi BTJ välittää koulukirjoja peruskouluille.
Henkilöstön määrä on 50.

AjankohtaistaSISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste

MIKSI VALITA BOOKY.FI
      Aina edulliset hinnat ja laaja valikoima
      Ilmaiset ja nopeat toimitukset
      Monipuoliset maksuvaihtoehdot
      Booky.fi on aidosti suomalainen