SULJE VALIKKO

}

avaa valikko

Liberala pionjärer
18,60 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
210 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
2002, 01.02.2002 (lisätietoa)
Den 22-24 februari 1902 bildades Frisinnade Landsföreningen, den första riksomfattande liberala politiska organisationen i Sverige. Personmässigt, organisatoriskt och politiskt var lands-föreningen en fortsättning på Sveriges allmänna rösträtts-förbund som under 1890-talet lett arbetet för demokrati och parlamentarism. Dess fortsättning i svensk politik hundra år senare är Folkpartiet Liberalerna.

Demokratiseringen av Sverige genomfördes av liberalerna i allians med den tidiga socialdemokratin och under aktivt mot-stånd från kungamakten och den politiska högern. Liberala pionjärer skildrar denna avgörande period i Sveriges utveckling genom att presentera ett antal av tidens ledande liberala poli-tiker och personligheter.

Författarna har alla på olika sätt bedrivit forskningsarbete med inriktning på den svenska liberalismens historia. Samtliga bidrag i boken är nyskrivna och syftar till att belysa sådant som har intresse och relevans också i vår tids politik. De liberala pionjärer som porträtteras är Ernst Beckman, Fridtjuv Berg, Emilia Broomé, Nils Edén, Carl Gustaf Ekman, Adolf Hedin, Honorine Hermelin Grönbech, Kerstin Hesselgren, Ann Margret Holmgren, E A Nilsson, Karl Staaff och Hjalmar Öhrvall.

Boken utges med stöd från Karl Staaffs fond för frisinnade ändamål.

Liberala pionjärerzoom
Näytä kaikki tuotetiedot
ISBN:
9789170052279
Kieli:
Ruotsi
Booky.fi Oy
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

Tietosuojaseloste


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ