TIEDON TYTTÄRET

Tiedon tyttäret
Tekijä: Marjo T. Nurminen
Kustantaja: WSOY (2008)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   64,30

Katso myös

Ainola - Jean ja Aino Sibeliuksen koti
Tekijä: Liisa Suvikumpu; Hilkka Helminen; Irmeli Niemi
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (2004)
Saatavuus: Noin 4-7 arkipäivää
EUR   26,80
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
445 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Painos:
4. p.
Julkaisuvuosi:
2008, 01.06.2008 (lisätietoa)
ISBN:
9789510318249

EUR
64,30

Tuote ei tilattavissa.
Tiedon tyttäretzoom

64.30€ (Alv 10%) 58.45€ (Alv 0%)


Esittelyteksti

Upeasti kuvitettu, perusteellisesti tutkittu teos kertoo itsenäisten tiedenaisten, tutkimusmatkailijoiden, mesenaattien ja tietokirjailijoiden tarinan.


Ennakkotieto

Tiedon tyttäret on merkkitapaus. Se on ensimmäinen suomenkielinen yleisteos naisten oppineisuuden varhaisesta historiasta. Tämä perusteelliseen tutkimustyöhön pohjautuva ja kauniisti kuvitettu kirja avaa uusia ja jännittäviä näkymiä eurooppalaisen tieteen monituhatvuotiseen historiaan ja herättää tieteen unohdetut naiset henkiin.

Miten tieto, valta ja sukupuoli ovat kytkeytyneet toisiinsa eri aikoina? Toimiko antiikin aikana naisfilosofeja? Miksi naisia ei päästetty opiskelemaan yliopistoihin? Kuinka 13-vuotias tyttö tiesi 1600-luvun lopulla enemmän hyönteisistä kuin yliopistomiehet? Tiedon tyttäristä löytyy vastaus näihin ja moniin muihin kysymyksiin. Kirjan sankarittaria – itsenäisiä tiedenaisia, miestensä korvaamattomia apulaisia, tutkimusmatkailijoita, mesenaatteja ja tietokirjailijoita – tarkastellaan kulloisessakin kulttuurihistoriallisessa viitekehyksessä, mikä auttaa hahmottamaan heidät osana laajempaa historiankulkua.

Kirjan 26 naiskohtaloa vievät lukijan aikamatkalle, joka auttaa ymmärtämään, miksi niin pitkään vain harvat naiset ovat päässeet tieteen huippuvirkoihin. Kirjan loppuun liitetyssä henkilögalleriassa esitellään lyhyesti yli sata oppinutta naista 3 500 vuoden ajalta, muinaisesta Egyptistä aina 1700-luvun loppuun asti.

FM Marjo T. Nurminen (s. 1967) on koulutukseltaan tieteenfilosofiaan erikoistunut arkeologi ja työskentelee tiedetoimittajana Yleisradiossa. Hän on toiminut tieteen popularisoinnin parissa yli kymmenen vuotta.


Iskulause

Oppineita eurooppalaisia naisia antiikista valistukseen

Asiasanat: naishistoria oppineisuus naiset tiedenaiset edelläkävijät sukupuoli henkilöhistoria antiikki keskiaika renessanssi valistuksen-aika tieteenhistoria oppihistoria historiantutkimus naistutkimus historia
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Historia > Historiantutkimus. Yleinen kulttuurihistoria yleinen sotahistoria ja arkeologia > Yleinen kulttuurihistoria


EUR
64,30
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste