SULJE VALIKKO

avaa valikko

PULP & FICTION : tarinoita globalisaatiosta ja sellutehtaasta
25,00 €
Gaudeamus
Sivumäärä: 202 sivua
Asu: Pehmeäkantinen kirja
Julkaisuvuosi: 2008 (lisätietoa)
Kieli: Suomi
Suomalaisen paperiteollisuuden muutos on ollut vauhdikasta 2000-luvulla. On tehty miljardiluokan tappioita Amerikan tehdasostoksilla, on suljettu tehtaita Suomessa ja rakennettu uusia Etelä-Amerikassa. Metsä-Botnia avasi marraskuussa 2007 sellutehtaan Fray Bentosissa Uruguayssa. Tehdas on suurin yksittäinen suomalaisen yhtiön ulkomaille tekemä teollinen investointi ja samalla Uruguayn maaperälle tehdyistä investoinneista historiallisesti suurin. Uruguayn rajanaapuri Argentiina reagoi voimakkaasti tehdashankkeeseen. Asiasta syntyi kansainvälinen konflikti, joka on saanut laajaa huomiota maailman tiedotusvälineissä.

Kirjassa analysoidaan tehdashankkeen taustojen ja vaikutusten lisäksi globaalia tehomaataloutta, agribisnestä, ja Suomi-kuvan nopeaa muutosta. Sellutehdas Etelä-Amerikassa taistelee viljelyalasta ja muista resursseista usean muun toimijan kanssa. Lisäksi suomalaisten selluinvestoinnit törmäävät muihin agribisneksen ja maankäytön tapoihin.

PULP & FICTION  : tarinoita globalisaatiosta ja sellutehtaastazoom


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ

Booky.fi | Kotimainen kirjakauppasi netissä

Löydä seuraava lukuelämyksesi meiltä. Valikoimassamme ovat kaikki kotimaiset kirjat sekä noin 25 miljoonaa ulkomaista teosta.
Toimitamme tilaukset maailmanlaajuisesti!Tietosuojaseloste