LAINSUOJATTOMAT : VILLIINTYNYT LEGENDA

LAINSUOJATTOMAT : villiintynyt legenda
Tekijä: Parkkonen Sami
Kustantaja: Karu Kustannus (2011)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
Saatavilla Omakaupasta
EUR   31,00

Katso myös

Hell's Angel - Sonny Bargerin elämä ja The Hell's Angels Motorcycle Club
Tekijä: Barger "Sonny" Ralph
Kustantaja: Opus Liberum (2008)
Saatavuus: Ei tiedossa
EUR   25,30
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
201 sivua
Asu:
Pehmeäkantinen kirja
Painos:
3. painos
Julkaisuvuosi:
ISBN:
9789529258710

EUR
31,00
27,90

Tuote ei tilattavissa.
LAINSUOJATTOMAT : villiintynyt legendazoom

31.00€ (Alv 10%) 28.18€ (Alv 0%)


Moottoripyöräkerhot jakautuvat poliisin mielestä tavallisiin ja rikollisiin kerhoihin. Rikollisiksi kerhoiksi poliisi on määritellyt niin sanotut lainsuojattomat eli outlaw-kerhot. Poliisin mukaan nämä asettuvat yhteiskunnan ulkopuolelle ja ovat perusolemukseltaan rikollisia. Poliisin mukaan salmiakkikuvion sisällä oleva prosenttimerkki kertoo siitä, että sellaisen kantaja on vannoutunut rikollinen. Onko asia todella niin?

Vanhan sanonnan mukaan kannattaa painaa legenda, jos se on parempi kuin todellisuus. Todellisuus kun ei aina vastaa legendaa, ei tässäkään tapauksessa. Todellisuus on paljon monisyisempi ja vivahteikkaampi, kuin se villiintynyt legenda "rikollisista moottoripyöräjengeistä".

Toimittaja Sami Parkkosen kirjassa motoristeja rikollisiksi leimaavaa mediailmiötä tarkastellaan kriittisesti. Julkisuudessa esitettyjä väitteitä ei tyydytä toistelemaan, vaan väitteiden ja hokemien taakse yritetään luoda hieman valoa. Koko aihe asetetaan suhteeseen koko yhteiskunnan mittakaavassa. "Kun näiden pahamaineisten motoristien puuhia verrataan yhteiskunnan valtaapitävien toimintaan, homma alkaa näyttäytyä hieman toisenlaisessa valossa" toteaa Parkkonen, joka ei kuulu mihinkään kerhoon, eikä edes itse omista moottoripyörää.

Tässä kirjassa ei kumarreta virallisen totuuden suuntaan, vaan pyritään kertomaan ilmiöstä sellaisena kuin se on. Tässä kirjassa motoristit itse kertovat kokemuksistaan ja siitä miten ilmiö sai alkunsa Suomessa. Lainsuojattomat - villiintynyt legenda pyyhkii pöytiä virallisella versiolla ja tuo esiin sen version, jota julkisuudessa ei liikoja esitellä.


Asiasanat: moottoripyöräjengit moottoripyöräily kerhot jengit väkivalta rikollisuus moottoripyöräilijät elämäntapa
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Yhteiskunta > Yleinen yhteiskuntatiede > Sosiologia > Elämäntapojen sosiologia. Kulttuurisosiologia


EUR
31,00
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste