SIVISTYKSEN KÄSIKIRJA

Sivistyksen käsikirja
Tekijä: Dietrich Schwanitz
Kustantaja: Gummerus Kustannus Oy (2004)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   35,00

Katso myös

Maailmanhistorian Pikkujättiläinen
Tekijä: Seppo Zetterberg
Kustantaja: WSOY (2006)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   81,10
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
613 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Painos:
3. painos
Julkaisuvuosi:
ISBN:
9789512063567

EUR
35,00

Tuote ei tilattavissa.
Sivistyksen käsikirjazoom

35.00€ (Alv 10%) 31.82€ (Alv 0%)


Dietrich Schwanitz
Arvostettu saksalainen tohtori Dietrich Schwanitz on kerännyt tähän kirjaan eurooppalaisen kulttuurimme ytimen.

Ensimmäisessä osassa ”Tiedot” Schwanitz välittää meille tietopaketin, joka meidän on hyvä hallita. Euroopan historia, kirjallisuuden klassikot, taiteen ja musiikin helmet, tieteelliset teoriat ja suuret ideologiat on kuvattu tiiviisti mutta kattavasti.

Schwanitzin läpileikkaus alkaa antiikista, ja hän käy läpi sekä Euroopan kriisit että edistysaskeleet aina meidän päiviimme saakka. Miksi on tärkeää tuntea Don Quijote tai herra Faust? Entä mitä Martin Heidigger sanoi, mitä emme jo tienneet? Mitä tapahtui, kun Freud keksi alitajunnan? Muun muassa näihin kysymyksiin kirjassa vastataan.

Toisessa osassa ”Taidot” selvitetään muun muassa sitä, millaisin säännöin sivistynyt kommunikaatio toimii, mitä eroja tulee ottaa huomioon keskusteluissa eri kansallisuutta olevien ihmisten kanssa ja mitä ei kannata tietää.

”Nyky-yhteiskunnan tietomäärä lisääntyy vuosi vuodelta, mutta kohottaako se sivistystasoamme? Jos emme osaa erottaa olennaista tietoa epäolennaisesta, menetämme suhteellisuudentajumme”, kirjoittaja sanoo.

Tohtori Dietrich Schwanitz (s. 1940) on opiskellut Saksassa, Englannissa ja Yhdysvalloissa, sekä toiminut professorina Hampurin yliopistossa. Hän on kirjoittanut tieteellisten suurteosten lisäksi myös romaaneja. Nykyään hän toimii vapaana kirjailijana.

Renvall-instituutin johtaja, Euroopan historian dosentti Tuomas M.S. Lehtonen on kirjoittanut jälkipuheen ja katsauksen suomalaiseen kulttuuriperintöön.
Asiasanat: antiikki keskiaika uusi-aika kulttuurihistoria aatehistoria taidehistoria musiikinhistoria filosofia filosofit tieteenhistoria kirjallisuudenhistoria naishistoria sivistys kieli suomalaisuus historia
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Historia > Historiantutkimus. Yleinen kulttuurihistoria yleinen sotahistoria ja arkeologia


EUR
35,00
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste