CANTERBURYN TARINOITA

Canterburyn tarinoita
Tekijä: Geoffrey Chaucer; Toivo Lyy (käänt.)
Kustantaja: WSOY (2011)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   34,30
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
578 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Painos:
1. p.
Julkaisuvuosi:
2011, 25.03.2011 (lisätietoa)
Tuotesarja:
ISBN:
9789510352267

EUR
34,30
Ilmainen toimitus

Tuote ei tilattavissa.
Canterburyn tarinoitazoom

34.30€ (Alv 10%) 31.18€ (Alv 0%)


Canterburyn tarinoita on 1300-luvulla syntynyt runotarinoiden kokoelma, vanhin englantilaisen nykykirjallisuuden kaanoniin kuuluva teos. WSOY:n klassikot sarjassa nyt julkaistava laitos sisältää 20 tarinaa alkuperäisestä 24:stä sekä Edward Burne-Jonesin kauniin puupiirroskuvituksen.

Kymmenien pyhiinvaeltajien hilpeä joukko matkaa Lontoosta kohti Canterburyn katedraalia kunnioittamaan vuonna 1170 murhatun arkkipiispa Thomas Becketin maallisia jäännöksiä. Matkan aluksi pysähdytään majatalossa, kohotetaan iloiset lähtömaljat ja sovitaan reippaasti, että kukin pyhiinvaeltajista kertoo muiden viihdyttämiseksi kaksi tarinaa. Näin syntyneet "Canterburyn tarinat" kertovat vanhasta iloisesta Englannista: ylevästä ritarista, viekkaasta anekauppiaasta, rotevanpunakasta mylläristä ja leskirouvasta, joka unelmoi kuudennesta miehestään - saatettuaan jo viisi edellistään haudan lepoon. Tarinoiden aiheet vaihtelevat ritariromantiikasta sen parodiaan, pyhimystaruista mitä raadollisimmin herkutteleviin kertomuksiin.

Canterburyn tarinoiden henkilökuvat ovat paitsi verevän yksilöityjä myös humaanin humoristisia ja viisaita. Toivo Lyyn lennokas ja luettava suomennos vuodelta 1962 on säilyttänyt elinvoimaisuutensa, kuten itse tarinatkin.

Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Kaunokirjallisuus. Kirjallisuustiede. Kielitiede > Runot > Englanninkieliset runot


EUR
34,30
Ilmainen toimitus
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste