PAIKATUN KEVÄTESIKON TARINA

Paikatun kevätesikon tarina
Tekijä: Seppo Laurell
Kustantaja: WSOY (2006)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   22,70
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
203 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Painos:
1. p.
Julkaisuvuosi:
2006, 01.06.2006 (lisätietoa)
ISBN:
9789510316382

EUR
22,70
Ilmainen toimitus

Tuote ei tilattavissa.
Paikatun kevätesikon tarinazoom

22.70€ (Alv 10%) 20.64€ (Alv 0%)


Esittelyteksti

Kymmenvuotiaan Teemun äiti sairastuu, ja poika käy läpi surutyön vaiheet puhuvan rotan tukemana. Lämmin, valoisa tarina vaikeasta aiheesta.


Takakansi

Kymmenvuotiaan Teemun elämää varjostaa syvä huoli äidistä, joka on saanut sotasairaalan pommisuojassa keuhkotaudin ja on vakavasti sairas. Eräänä päivänä Teemu pelastaa kolme koe-eläinlaboratoriosta karkuteille lähtenyttä valkoista rottaa, joista yksi on oppinut puhumaan. Alkuvaikeuksien jälkeen pojasta ja persoonallisesta filosofirotasta tulee hyvät ystävät.

Rotta on elämänsä aikana kuunnellut paljon keskusteluja kuolemasta ja seurannut läheltä ihmisten sekä eläinten kärsimyksiä. Siksi se osaa tukea Teemua, kun tämä käy äidin sairastaessa läpi surutyön eri vaiheet. Teemulla on ympärillään myös muutamia läheisiä ihmisiä, kuten suutarimestari Koskinen ja luokkatoveri Tapani. Hautajaisten aikoihin hän tutustuu Maija-serkkuun, josta tulee hänen paras ystävänsä. Elämään alkaa tulla valoisampia juonteita...

Seppo Laurell kirjoittaa vaikeasta aiheesta lämpimästi ja ymmärtäen, huumoriakaan unohtamatta. Teema on hänelle tuttu: hän on palvellut kohta 20 vuotta saattohoidon vapaaehtoistyöntekijänä. Kirjassa on Riikka Jäntin taidokkaasti ajankuvaa luova, mustavalkoinen kuvitus.

Laurell sai vuonna 2000 valtion tiedonjulkistamispalkinnon teoksestaan Suomen majakat. Laurellin Tervatassuisten laivakissojen tarina oli Finlandia Junior -ehdokas vuonna 2001.


Ennakkotieto

Kuvittanut Riikka Jäntti

Viisaasti ja lämmöllä vaikeasta aiheesta

Teemun äiti on saanut pommisuojassa keuhkotaudin. Sairaus luo syvän varjon kymmenvuotiaan pojan elämään. Eräänä päivänä Teemu pelastaa kolme koe-eläinlaboratoriosta karannutta valkoista rottaa, joista yksi on oppinut puhumaan. Rotta on elämänsä aikana kuunnellut keskusteluja kuolemasta ja seurannut läheltä ihmisten sekä eläinten kärsimyksiä. Teemu käy rotan tukemana läpi surutyön vaiheet: kieltämisen, vihan, kaupankäynnin, masennuksen ja hyväksymisen. Läheisiä ihmisiä ovat suutari Koskinen ja luokkatoveri Tapani. Äidin hautajaisten aikoihin hän tutustuu Maija-serkkuun, josta tulee hänen paras ystävänsä. Elämään alkaa ilmestyä valoisampia juonteita.

Seppo Laurell kirjoittaa vaikeasta aiheesta ymmärtäen, huumoriakaan unohtamatta. Teema on hänelle tuttu: hän on palvellut melkein 20 vuotta saattohoidon vapaaehtoistyöntekijänä. Laurell sai vuonna 2000 valtion tiedonjulkistamispalkinnon teoksestaan Suomen majakat. Laurellin Tervatassuisten laivakissojen tarina oli Finlandia Junior –ehdokas 2001.

Kirjassa on Riikka Jäntin mustavalkoinen, ajan henkeen sopiva kuvitus.
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Kaunokirjallisuus. Kirjallisuustiede. Kielitiede > Kertomakirjallisuus > Suomenkielinen kertomakirjallisuus


EUR
22,70
Ilmainen toimitus
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen


OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste