SULJE VALIKKO

avaa valikko

PLUMERIAVERANTA
22,10 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
170 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Kiehtova tarina Mosambikista maagisen realismin hengessä.

Tarinan kertoja on kuollut Ermelindo Mucanga, joka on haudattu "väärään paikkaan" plumeriapuun juurelle, siirtomaavallanaikaisen linnoituksen verannan viereen. Linna toimii nyt vanhainkotina, joka on unohtunut viidakon keskelle ja jonka harvat asukkaat elävät oman onnensa nojassa, kaikkien unohtamana - ja miinakenttien ympäröimänä.

Muurahaiskäpy ilmoittaa Ermelindolle, että tämän on palattava jonkun elävän, mutta pian kuolevan ihmisen ruumiiseen voidakseen kuolla uudestaan ja tullakseen kunnolla haudatuksi. Niinpä Ermelindo asettuu poliisikomisario Izidine Naítaan, joka tulee tutkimaan tyrannimaisen vanhainkodin johtajan murhaa ja jonka on määrä kuolla kuusi päivää myöhemmin.

Vanhainkodin asukkaiden elämäntarinoiden kautta käydään läpi Mosambikin siirtomaavallan ja itsenäisyyden jälkeistä aikaa ja käsitellään rotukysymyksiä sekä afrikkalaisia uskomuksia, luonnon, kasvien ja eläinten merkitystä uskomuksissa ja tarinoissa.

Mia Couton (s. 1955 Beirassa, Mosambikissa) kirjoja on käännetty 15 kielelle. Romaani Flamingon viimeinen lento (Like) ilmestyi vuonna 2001. Couto on kutsuttu vieraaksi Helsingin kirjamessuille.

PLUMERIAVERANTAzoom

Nämä saattavat kiinnostaa sinua!

Mustan nuolen miehet
Mustan nuolen miehet
Tuotetta lisätty
ostoskoriin kpl
Siirry koriin
26,60 €
Booky.fi Oy
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

Tietosuojaseloste


Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ