SULJE VALIKKO

avaa valikko


Myyjäksi rekisteröityminen

Jotta voit myydä tuotteita Omakaupassa, sinun tulee ensin rekisteröityä asiakkaaksi. Voit rekisteröityä asiakkaaksi täällä. Rekisteröinnin jälkeen sinun tulee vahvistaa sähköpostiosoitteesi Omat tiedot sivulla.

Ilmoita tilinumerosi, jos haluat myynneistäsi kauppasumman aina automaattisesti haluamallesi tilille. Jos et ole ilmoittanut tilinumeroa, saat kaupan jälkeen automaattisesti tilinumeropyynnön erikseen.


Tuotteen ilmoittaminen myyntiin

Ilmoita tuote myyntiin tästä linkistä tai verkkokaupassa myynnissä olevan tuotteen yhteydessä klikkaamalla linkkiä "haluan myydä tämän tuotteen".

Parhaan mahdollisen näkyvyyden tuotteellesi saat antamalla tuotteen ISBN-numeron. ISBN-numero on pituudeltaan 10 tai 13 merkkiä ja löytyy kirjan takakannesta tai ensimmäisiltä sivuilta. Verkkokaupassamme ISBN-numerot ovat esitetty 13 merkin mittaisena ilman väliviivoja.

Täytä tuotteen muut tiedot huolellisesti ja rehellisesti. Epärehellisyys tai tuotteen kunnon liioittelu saattaa johtaa ostajan reklamaatioon ja siten kaupan peruuntumiseen. Tuotteen tietoihin ei saa laittaa linkkejä tai muuta viittausta ulkoisille sivuille eikä myyjän yhteystietoja.

Anna lopuksi tuotteelle hinta ja paina "Laske"-painiketta. Laskuri näyttää toteutuvasta kaupasta sinulle kuuluvan osuuden sekä Booky.fi:n välityspalkkion, jolla katetaan muun muassa järjestelmän ylläpito- ja markkinointikulut. Tuotteen ilmoittaminen myyntiin on veloituksetonta. Booky.fi:n välityspalkkio peritään vain syntyneistä kaupoista. Myyjänä vastaat tuotteen postituskuluista, joten otathan tämän huomioon hinnoittelussa.

Ota hinnoittelussa huomioon tuotteen kysyntä. Kysynnän arviointia helpottaa laskurin "Kirjan kysyntä" -kohta, joka ilmestyy, jos olet hakenut tuotteen ISBN-numerolla. Suosittuja ja hyväkuntoisia tuotteita ei kannata myydä liian edullisesti.

Kun olet täyttänyt kaikki kohdat ja hyväksynyt Omakaupan ehdot, voit ilmoittaa tuotteen myyntiin. Tuote näkyy sivuillamme heti.

Tuotteen myyntiaika riippuu tuotteen kysynnästä, kunnosta sekä asetetusta hinnasta. Tuotteet voivat olla myynnissä niin kauan, kuin myyjä haluaa. Myymättä jääneistä tuotteista ei aiheudu myyjälle kuluja.


Kaupan syntyminen ja toimenpiteet kaupan aikana

Kun tuotteesi ostetaan, saat siitä ilmoituksen sähköpostitse. Ilmoitus tulee myös tekstiviestinä, jos olet antanut puhelinnumeron. Sähköpostiviestissä on linkki kauppasivulle, jolla myydyn tuotteen tai tuotteiden kauppa käsitellään. Lue aina huolellisesti sivulla olevat ohjeet.

Lähetä myyty tuote ostajalle viipymättä. Ostajan osoitetiedot näet kauppasivulla. Kun olet postittanut tuotteen, vahvista tuotteen lähetys kauppasivulla. Jos et vahvista lähetystä 7 vuorokaudessa, kaupasta syntyy automaattisesti reklamaatio. Tässä tapauksessa myyjä maksaa mahdollisesta peruuntumisesta huolimatta Booky.fi:n välityspalkkion.

Muista säilyttää mahdolliset todisteet lähettämästäsi tuotteesta ja sen postituksesta mahdollisia ongelmatilanteita varten. Todisteita voivat olla esimerkiksi Postin seurantatunnus, kuitti sekä valokuva lähetetystä tuotteesta ja sen kunnosta. Arvokkaita tuotteita lähetettäessä suosittelemme Booky-pakettia tai Postin seurantakoodilla varustettua lähetystä. Todisteet helpottavat ongelman selvittämistä reklamaation yhteydessä. Lue lisää Booky-paketista.

Kauppasivulla myyjä ja ostaja voivat tarvittaessa lähettää toisilleen viestejä. Esimerkiksi myyjä voi lähettää ostajalle Postin seurantakoodin tuotteen lähetyksen jälkeen jos tuote on lähetetty pakettina.

Kun olet lähettänyt tuotteet ja vahvistanut lähetyksen, odota, että ostaja hyväksyy kaupan. Ostajalla on 10 vuorokautta aikaa hyväksyä kauppa, minkä jälkeen ostajan katsotaan automaattisesti hyväksyneen kaupan. Kaupan hyväksymisen jälkeen tilitämme sinulle osuutesi kaupasta. Mahdolliset reklamaatiot käsitellään tapauskohtaisesti. Jos tuote on asianmukaisesti toimitettu ostajalle ilmoituksen mukaisessa kunnossa, ostajalla ei ole palautusoikeutta tuotteelle.

Saat syntyneen kaupan välityspalkkiosta kuitin. Myyntejäsi ja ostojasi voit seurata myös omista tiedoistasi “Käytetyt”-sivun alta. Kauppaosuus tilitetään noin viikon kuluessa siitä, kun ostaja on hyväksynyt kaupan ja olet ilmoittanut meille tilinumerosi.

Booky.fi ei vastaa postituksissa hukkuneista lähetyksistä.


Myyjän lomamatkat tai muu väliaikainen poissaolo

Jotta kaupankäynti Omakaupassa olisi sujuvaa, on kauppojen eri käsittelyvaiheissa aikarajat. Myyjällä on kaupan syntymisen jälkeen 7 vuorokautta aikaa lähettää tuote ostajalle. Määräajan umpeuduttua kaupasta syntyy reklamaatio, ja Booky.fi perii myyjältä syntyneen kaupan välityspalkkion. Myyjän tulee olla sähköpostitse saavutettavissa kaupan syntymisestä sen sulkeutumiseen saakka, jotta kauppa ja mahdolliset ongelmatilanteet voidaan käsitellä loppuun.

Jotta myyjä, ostaja ja Booky.fi välttyvät turhilta tilauksilta ja kuluilta, tulisi myyjän aina ilmoittaa itsensä tauolle yli viikon mittaisille lomille lähtiessä. Tauolle ilmoittaminen on helppoa Omat tiedot, Käytetyt -sivulta. Lomalta palatessa voit helposti ja nopeasti samalta sivulta palauttaa tuotteesi takaisin myyntiin.

Omakaupan myyjä, ostaja ja Booky.fi sitoutuvat noudattamaan kaupan ehtoja.Toimitusehdot


Asiakaspalvelu


YHTEYSTIEDOT


SEURAA MEITÄ

Booky.fi | Kotimainen kirjakauppasi netissä

Löydä seuraava lukuelämyksesi meiltä. Valikoimassamme ovat kaikki kotimaiset kirjat sekä noin 25 miljoonaa ulkomaista teosta.
Toimitamme tilaukset maailmanlaajuisesti!Tietosuojaseloste